2015. április 8., szerda

Tanult tehetetlenség

jó van az úgy
magyar mesterembertől idézve

Olvastam egy elkeseredett cikket a magyarok tehetetlenségéről, az érdekérvényesítés hiányáról, a felsőbb hatalomtól függésről, a mindenki hibás körülöttem gondolatkörről.

Sajnos én is ezt tapasztalom.

Pénzügyi tanácsadó vagyok, sok embernek spóroltam pénzt.
Vannak helyzetek, amik mellett nem mehetek el szótlanul, adok megoldást akkor is, ha nem keresek rajta mást, csak egy köszönömöt.

Persze, ha hagyják, hogy segítsek.

A 15 éves lakásbiztosítás mit ér mára?
A 10 éves életbiztosítás a mostani élethelyzetükről szól?
A cégünk fizet-e utánunk baleset-, élet-, egészségbiztosítást?

Annyit kérek, hogy vegyék elő a szerződéseket és kérdezze meg a munkáltatóját ezekről a dolgokról. Az ügyfelek 80% a nem hajlandó/nem képes rá.

A pénzügyekkel olyan ciki foglalkozni, meg minek, úgysem változik semmi sem.

Aztán komoly gond esetén lehet a neten gyűjtést indítani és szidni a világot. Meg kölcsönkérni a semmire, igen jó feltételekkel.

A bankok csak lehúznak, a biztosítók nem fizetnek az elvárások szerint. Félinformációkból féligazságokat alkotnak, igen agresszíven.

Az okok elvezetnek időben a Brókernet ámokfutásán keresztül addig, hogy mindenki volt ideig óráig biztosítási ügynök. Vagy a családból valaki. Néhány hónapig. A két nap alatt megszerzett elmélyült tudás és tapasztalat, az MLM rendszerbe szerveződött közvetítő cégek eredményeképpen rengeteg rossz szerződést tukmáltak rá a rokonokra és ismerősökre. A fél országra. A másik fele pedig hallgatja a rémtörténeteket.

Inkább ne tegyünk semmit, abból nem lehet baj.

Megtanították!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése